Paksoi
Omschrijving
Pakoi is een snelgroeiende groente en perfect voor tuiniers van alle niveaus. Met zijn frisse, knapperige bladeren voegt paksoi een verfrissende smaak toe aan je culinaire avonturen. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, paksoi gedijt goed in de meeste tuinbedden en potten.
Eigenschappen van paksoi
Water |
|
---|---|
Licht |
|
Standplaats | Tuinbedden of containers |
Zaaidiepte | 0,5 cm |
Kiemtijd | 7 - 14 dagen |
Kiemtemperatuur | 18 - 24 |
Dagen tot oogst | 40 - 50 dagen |
Hoogte | 15 - 40 cm |
Wetenschappelijke naam | Brassica rapa subsp. chinensis |
Paksoi kalender
Paksoi kweken
Standplaats
Paksoi gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en vereist minimaal 6 uur zonlicht per dag.
Paksoi binnen zaaien
Zaai paksoi zaden binnenshuis in het vroege voorjaar. Gebruik zaai- en stekgrond en houd de grond vochtig.
Paksoi uitplanten
Verplant de zaailingen wanneer ze ongeveer 5 cm hoog zijn naar de tuin met voldoende ruimte tussen de planten.
Paksoi buiten zaaien
Zaai paksoi direct buiten in de late lente of vroege zomer. Dun de zaailingen uit zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien.
Paksoi water geven en voeding
Houd de grond gelijkmatig vochtig en geef af en toe een evenwichtige meststof om de groei te bevorderen.
Combinatieteelt
Paksoi gedijt goed naast andere koolsoorten, radijs en wortelen, maar vermijd het planten naast planten uit de familie van kolen.
Paksoi in potten
Je kunt paksoi in grote potten of containers laten groeien, zorg ervoor dat de potten voldoende diep zijn voor wortelgroei.
Schadelijke dieren
Slakken, rupsen en bladluizen kunnen paksoi beschadigen. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmethoden of bescherm de planten.
Paksoi oogsten
Pluk paksoi wanneer de bladeren groot genoeg zijn, meestal binnen 6-8 weken na het zaaien. Snijd de bladeren af bij de basis.
Paksoi klaarmaken
Was de bladeren grondig en gebruik ze rauw in salades of roerbak ze voor een heerlijke toevoeging aan Aziatische gerechten.
Standplaats
Paksoi gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en vereist minimaal 6 uur zonlicht per dag.
Paksoi binnen zaaien
Zaai paksoi zaden binnenshuis in het vroege voorjaar. Gebruik zaai- en stekgrond en houd de grond vochtig.
Paksoi uitplanten
Verplant de zaailingen wanneer ze ongeveer 5 cm hoog zijn naar de tuin met voldoende ruimte tussen de planten.
Paksoi buiten zaaien
Zaai paksoi direct buiten in de late lente of vroege zomer. Dun de zaailingen uit zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien.
Paksoi water geven en voeding
Houd de grond gelijkmatig vochtig en geef af en toe een evenwichtige meststof om de groei te bevorderen.
Combinatieteelt
Paksoi gedijt goed naast andere koolsoorten, radijs en wortelen, maar vermijd het planten naast planten uit de familie van kolen.
Paksoi in potten
Je kunt paksoi in grote potten of containers laten groeien, zorg ervoor dat de potten voldoende diep zijn voor wortelgroei.
Schadelijke dieren
Slakken, rupsen en bladluizen kunnen paksoi beschadigen. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmethoden of bescherm de planten.
Paksoi oogsten
Pluk paksoi wanneer de bladeren groot genoeg zijn, meestal binnen 6-8 weken na het zaaien. Snijd de bladeren af bij de basis.
Paksoi klaarmaken
Was de bladeren grondig en gebruik ze rauw in salades of roerbak ze voor een heerlijke toevoeging aan Aziatische gerechten.